2016 Open dag Harmonikaschool Parkstad met Florian Michlbauer en Johannes Petz

IMG7484Op 9 november hield Harmonikaschool Parkstad een open dag voor de Steirische Harmonika in samenwerking met de Michlbauer Harmonikaschool uit Oostenrijk. Dit alles vond plaats in Hotel-Café Amicitia te Hoensbroek. Er was een middag en een avondprogramma waar veel belangstellenden op af kwamen.

Tijdens de opening werden Florian Michlbauer, bedenker van de succesvolle lesmethode samen met muziekschooldirecteur Johannes Petz, na een lange reis uit Oostenrijk, hartelijk welkom geheten. Hierna werd er o.a.voorgespeeld uit de lesmethode door Leerlingen van Harmonikaschool Parkstad in verschillende leeftijdscategorieën en niveau's. Ook werden de harmonika's en muziekboeken tentoongesteld waar in de pauze veel belangstelling voor was. Eveneens was er de mogelijkheid om een proefles te nemen voor geïnteresseerden.

Gedurende de avond vond er een presentatie plaats van de meest succesvolle Lesmethode voor de Steirische Harmonika; 5-vingersysteem met Prof. Florian Michlbauer. Hij liet horen wat er allemaal mogelijk is op de Harmonika en gaf uitleg over de methode. 

We hebben Florian en Johannes aan het einde hartelijk bedankt voor de succesvolle en inspirerende avond, waarna tot besluit nog de Harmonikaweltmarsch werd gespeeld.

IMG7484
IMG7487
IMG7485
IMG7488
IMG7480
IMG7489
IMG7490
IMG7493
IMG7504
IMG7511