Laat je droom in vervulling gaan en leer Steirische Harmonika

Hartelijk welkom op onze homepage.

We nodigen je van harte uit voor een gratis proefles. Niets investeren gewoon proberen!

Ontdek de meest succesvolle leermethode voor Steirische Harmonika van Prof. Florian Michlbauer.

Juist in deze tijd is het voor mensen belangrijk om je met positieve dingen in het leven bezig te houden. Veel mensen zoeken daarom naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en dromen ervan, om een
muziekinstrument te kunnen bespelen. De Steirische Harmonika behoort zeker tot de groep instrumenten die het gemakkelijkst zijn te leren. In Nederland kun je echter op een reguliere muziekschool geen lessen volgen.

Daarom hebben wij, Jo en Monique Slomp uit Heerlen, in 2013 een privéschool voor de Steirische Harmonika opgericht met het Michlbauer systeem. Het is een Griffschrift met het gebruik van 5 vingers.

Jouw voordelen bij Harmonikaschool Parkstad

  • Jo en ik studeerden Steirische Harmonika in Oostenrijk bij Professor Florian Michlbauer en Johannes Petz en zijn gecertificeerd Michlbauer leraar en officieel onderwijspartner van Michlbauer. Jo sloot in 2013 als eerste van ons beiden de lerarenopleiding succesvol af en werd zo de eerste en enige gecertificeerde Michlbauer leraar van Nederland.
  • Wij geven geschoold les volgens de Michlbauer methode en geven individueel les. Ook mogelijkheden tot ensemblespel (meerdere spelers bij elkaar maar ieder heeft zijn eigen partij).
  • Wij geven voorspeelavonden en workshops voor beginners en gevorderden, o.a. workshop met kennismaken van de Steirische Harmonika.
  • Wij leren je hoe je moet oefenen, hoe je met gevoel moet spelen, uit het hoofd kunt leren spelen,hoe je moet begeleiden.
  • Wij spelen volgens Griffschrift. Geen muzikale voorkennis nodig.
  • Wij kozen voor het Michlbauer systeem vanwege de zeer goede didactische opbouw en het zeer uitgebreide repertoire, hetgeen bij ons aanwezig, Griffschift, CD, Literatuur enz.
  • Bij ons zijn huurinstrumenten aanwezig: zo kun je eens proberen/huren met eventuele optie tot kopen.
  • Wij geven deskundig advies bij aankoop van een Harmonika.