Maickel


De Oostenrijkse muziek heeft eigenlijk al van kinds af aan in mijn bloed gezeten. Mijn opa en oma waren heel erg fan van de Oostenrijkse muziek en als klein jongetje kreeg ik van een oom een cassettebandje waarop de Zillertaler Hochzeitsmarsch stond.Ik luisterde hier regelmatig naar. Een aantal jaren later ging ik met mijn ouders, zusjes en mijn oma, (mijn opa was inmiddels overleden) in het voorjaar op vakantie in de buurt van Landeck. Dit hebben we gedaan totdat het voor mijn oma niet meer mogelijk was om mee te gaan.

Mijn hele leven heb ik Duitstalige en Oostenrijkse muziek geluisterd, maar de echte Oostenrijkkoorts is pas begonnen na de Brunssumse Oktoberfeesten van 2009. Kort na deze editie heb ik mijn eerste Steirische Harmonika aangeschaft, een instrument met 3 rijen.

Om de Steirsche Harmonika onder de knie te krijgen, werd mij het systeem van Florian Michlbauer geadviseerd. In eerste instantie heb ikzelf geprobeerd om mij het systeem meester te maken. Al snel kwam ik erachter dat het nemen van lessen geen overbodige luxe was.

Na lang zoeken ben ik via mijn vader bij Jo Slomp terecht gekomen. Al snel klikte het met Jo en hij heeft mij het spelen op de Steirische Harmonika op een goede en duidelijke manier geleerd.

Inmiddels kan ik zeggen dat het begin voor mij is gemaakt, maar dat ik ook nog een lange weg te gaan heb. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit samen met Jo gaat lukken!

Voor wie ook wil beginnen met het bespelen van de Steirsiche Harmonika, les nemen bij Jo is een echte aanrader!